Ny bok fra Frank A. Jenssen 

I 2004 skrev Aftenposten følgende: "Romanen Lengselens år er et episk kjempeløft som vil ruve i nordnorsk og norsk diktning".

Nå kommer forfatteren Frank A. Jenssen med ny roman.

- Den heter "Snøen er aldri hvit" og er en frittstående fortsettelse av "Lengselens år", sier Jenssen til Lofoten.com.

Frank A. Jenssen debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1981 med "Saltbingen", en roman som høstet strålende kritikker, og som han ble tildelt Vesaasprisen for samme år. Han har i tillegg utgitt et titals dokumentarbøker.

- Du har brukt lang tid på å skrive denne boka?

- Det å skrive en roman er en voldsom prosess. Fem år kan høres mye ut, men om jeg skrev effektivt dag etter dag vil jeg uansett ha brukt minst tre år. Det er min måte å skrive på. Andre skriver fortere, men for meg er det å skrive en møysommelig prosess, jeg vil at det skal være møysommelig.

- Hva ønsker du å fortelle?

- En såpass bredt anlagt roman som dette handler om mange ting. Først og fremst skriver jeg om mennesker. Mennesket som et skapende og selvbergende individ, mennesket med sin styrke og sine svakheter, menneskets i det store drama som møtet med fremskrittet er. Det handler om motsetningen mellom rik og fattig, mellom det åndelige og det materielle. Jeg har også lagt vekt på å skildre det norske mot det samiske, den i oss alle iboende angst som kalles rasisme. Og selvsagt står fremveksten av en industriarbeiderklasse sentralt. I denne romanen som i tid går frem til og med slutten av andre verdenskrig har jeg også skildret flyktningetrafikken over til Sverige.

- Når kommer romanen?

- De første dagene av oktober.

Publisert: Lofoten.com
Tekst: Tor Henriksen

Overnatting i Henningsvær

fiskekrogen
Henningsvær
På Fiskekrogen kan du treffe på fiskere og fangstfolk, konger og presidenter! Vi har skjenkestue, restaurant, egen souvenirbutikk og uteservering på kaia om sommeren.
henningsvarrorbuer
Henningsvær
26 rorbuer og ligger i et ramsalt og rolig miljø med Vågakallen og Vestfjorden som nærmeste nabo. Her er det lagt stor vekt på å bevare det opprinnelige miljøet.
Rafting,Fisketurer,Båtutleie,Kajakk,Havørnsafari,Trollfjorden
226538280sza7713-2
Henningsvær
Vi tilbyr heftige opplevelser på sjøen. Spektakulære turer hvor vi leter etter spekkhoggeren. Snorkling i krystallklart hav. Havørnsafari eller havrafting/ gummibåtsafari. Vi tar deg med på tur hele året. Du finner oss i Henningsvær.
Rafting,Fisketurer,Nordlys,Dykking,Trollfjorden
Annonser